Forum PilkaNozna.pl Strona Główna
Największe piłkarskie forum w polskim internecie
Ancelotti chce się uczyć od najlepszych
Beckham wraca na boisko
Domenech całkowicie bez pracy
Bebe zagra w Lidze Mistrzów
Kiełb może wrócić na mecz z FC Salzburg
Utalentowany pomocnik Barcelony trafi do Arsenalu?
Euro 2012: Rooney zagra ze Szwajcarią
Zamora bliski przedłużenia kontraktu z Fulham
AKTUALNOŚCI PIŁKA W POLSCE LIGI ZAGRANICZNE
Komu będziecie kibicować na Mistrzostwach Świata?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PilkaNozna.pl Strona Główna -> Mistrzostwa Świata RPA 2010
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Piotrek23

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 15:27:43    Temat postu: Komu będziecie kibicować na Mistrzostwach Świata? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Ponieważ MŚ zbliżają się w wielkimi krokami, został już lekko ponad miesiąć, mam pytanie do forumowiczów. W RPA nie będzie reprezentacji Polski, a każdy przecież i tak Mistrzostwa będzie oglądał. Jakim zatem reprezentacjom będziecie kibicować, z jakimi sympatyzować, a którym druzynom będziecie życzyć "skuś baba dziada"?

Ja osobiście na pewno nie będe kibicował każdemu z potentatów europejskich (6 drużyn - wiadomo jakie + Portugalia) oraz Brazylii i Argentynie, ponieważ chciałbym, żeby zwyciężył ktoś mniej znany. Scenariusz mało prawdopodobny, ale tak po prostu mam. Oczywiście w wewnętrznych gierkach, które na pewno będą w późniejszych fazach będe musiał się na kogoś zdecydować, ale na pewno nie będzie to Argentyna ani Francja. Z tą pierwszą reprezentacją (którą lubię w sumie) wiąże się problem kompletnego patałacha Maradony, więc zwycięstwo Argentyny byłoby pewnego rodzaju humbugiem. Dlatego nie chcę, żeby Argentyna zwyciężyła. Po za tym Diego jest strasznie zarozumiały i zwyczajnie lubić go się nie da. Mam nadzieję, że XENEIZE się na mnie nie obrazi. Francja - to jasne i myślę, że wielu forumowiczów różnież nie będzie kibicowało Tri-colores i to z tgo samego oczywistego powodu.

Natomiast najbardziej będe trzymał kciuki za WKS, ponieważ ta drużyna ma chyba największe szansę na detronizację którejś z potęg. I po prostu zawsze lubiłem Afrykańczyków i zawsze trzymałem za nich kciuki, a w dodatku w tym roku mają ogromne szansę bo przyszedł Hiddink, a skład jest naprawde wyśmienity. Po za tym dwie drużyny, które zawsze lubiłem. Za zadziorność, poukładaną grę i ambicję. To Duńcycy i reprezentanci Stanów Zjednoczonych. Po za tym są to sympatyczne zespoły.
I za te drużyny będe trzymał kciuki.

Wpisujcie sie kto chce, będziemy mieli lepszą orientację w późniejszych dyskusjach, które mam nadzieję bedą obfite podczas MŚ. Sam jestem ciekaw typu kilku forumowiczów, których lubię, a PW nie ma sensu do każdego wysyłać.
Podawajcie również uzasadnienia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
maruti

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 19:07:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widzę, że nie śledziłeś komedii z Hiddinkiem w roli głównej. Nie jest trenerem WKS. Trenerem został ostatecznie Sven Goran Eriksson.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Piotrek23

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 19:19:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maruti napisał(a):
Widzę, że nie śledziłeś komedii z Hiddinkiem w roli głównej. Nie jest trenerem WKS. Trenerem został ostatecznie Sven Goran Eriksson.

Woow, się zapędziłem. Rzeczywiście, mój błąd. Fakt, nie śledziłem.
Kurdę, a ktoś mi to potwierdzał tą informację. Confused Ale rzeczywiście, plama. No nic. I tak będe im kibicował.
Powrót do góry
Forzamilan2
Ostrzeżenia : 1

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 19:33:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Argentyna/Holandia.
Dla mnie nikt inny nie zasługuje na zwycięstwo.
Dodatkowo mogę powiedzieć, że na pewno nie będę kibicował: Niemcom i Francji. Byłbym zadowolony gdyby też mistrzostwa nie zdobyła: Brazylia, Anglia i Włochy.
Piotrek23 napisał(a):
wiąże się problem kompletnego patałacha Maradony

Dlaczego uważasz go za patałacha?
Powrót do góry
maruti

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 19:44:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zasługują? Co to znaczy? Argentyna ledwo zasłużyła na wyjazd na Mundial. Zasłuży ten, kto zagra najlepszy futbol. Choćby to była Nowa Zelandia czy Honduras.
Powrót do góry
Piotrek23

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 20:11:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Forzamilan2 napisał(a):
Dlaczego uważasz go za patałacha?

1. No wiesz, z takimi możliwościami i piłkarzami tak wymęczyć awans to jest naprawdę karygodne. Ja bym się wstydził na jego miejscu, a nie po Urugwaju rugał dziennikarzy.
2. Patałach - to mocne słowo, ale chyba jest odpowiednie jeśli chodzi akurat o Maradone - jako trenera. Nie wiem czy się zgodzą inni, ale jak czytałem kibiców Argentyny podczas eliminacji, to krew tam niektórych zalewała. W personalia i powołania Maradony nie będe wnikał szczegółowo.

No cóż, jak go zwolnią przed MŚ (chyba powinni, choć tak się nie robi) to w sumie będę im kibicował w meczach z najsilniejszymi.
Powrót do góry
mpap
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 23:44:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piotrek23 napisał(a):
Nie wiem czy się zgodzą inni, ale jak czytałem kibiców Argentyny podczas eliminacji, to krew tam niektórych zalewała.

Z tego co się orientowałem to nie tylko kibice, ale i jakieś 90% mediów, nawet tych nie mających działów sportowych pisało, że Maradona powinien odejść po eliminacjach, no ale w końcu został.

Komu kibicuję na MŚ? Kibicom. Żeby bezpiecznie wrócili do swoich domów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wielki Fan Argentyny

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 15:38:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
No cóż, jak go zwolnią przed MŚ (chyba powinni, choć tak się nie robi) to w sumie będę im kibicował w meczach z najsilniejszymi.

Powinni? a to niby czemu? pewnie w nagrodę za wygranie na wyjeździe z Niemcami , to że nie wyszło mu pare spotkań wcale nie oznacza że musi nie wyjść mu mundial , Maradona uczy się na własnych błędach i robi postępy a najlepszym tego przykładem jest wygrana z Niemcami.
Powrót do góry
Dwight

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 16:13:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o mnie to na mundialu będę oczywiście kibicował reprezentacji Argentyny z którą wiele mnie łączy , mam nadzieje ze tym razem Albicelestes uda się wywalczyć medal na MŚ bo przez tyle lat jestem ich kibicem ale niestety jak do tej pory te lata żadnych sukcesów nie przynosiły , teraz też wierze w Argentynę i już nie mogę doczekać się pierwszego spotkania na MŚ Smile
Przez pewien okres czasu myślałem też o wyjeździe do RPA niestety trochę problemów sprawiło mi zakwaterowanie i pozostaje mi kibicować ukochanej Argentynie przed TV Smile

Oprócz Argentyny kibicował będę Hondurasowi i innym słabszym reprezentacją.

Źle życzę Brazylii i Hiszpanii.
Powrót do góry
Piotrek23

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 20:09:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wielki Fan Argentyny napisał(a):
Powinni? a to niby czemu? pewnie w nagrodę za wygranie na wyjeździe z Niemcami , to że nie wyszło mu pare spotkań wcale nie oznacza że musi nie wyjść mu mundial

He he, no ja tam nie wiem. Zawsze byłem za stosowaniem drastycznych rozwiązan, jeśli tylko opłaca się zaryzykować.
No nie będę tutaj dyskutował bo nie mam wiedzy na temat Argentyny, ale powtórze, jak czytałem kibiców podczas eliminacji to krew zalewała wszystkich. Tu też tak pisaliście. Zobaczymy co napiszecie po powołaniach.

Czy Maradona się uczy? Tego nie wiem. Wiem, że jest bufonem takim i ważniakiem i powoływał jakichś tam kopaczy z ligi krajowej. Wydaje mi się, że to ogromne ryzyko z nim na MŚ.
Powrót do góry
Marcin_Chelsea

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 20:28:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Będę kibicował wszystkim mocnym zespołom, które mają gwiazdy w zespołach, bo chciałbym w przyszłym miesiącu oglądnąć piękny futbol i naprawdę nie chciałbym gdyby przykładowo Korea Północna wyeliminowała Portugalię, bo to byłby minus dla poziomu tejże rywalizacji. Jest to jedyny taki miesiąc przez 4 lata, więc mam nadzieję, że mistrzostwa były piękne.
Puchar Konfederacji był piękny, mam również nadzieję, że atmosfera na MŚ będzie wspaniała. Chciałbym jedynie, żeby Francja odpadła z grupy tak jak w 2002 roku, bo ich udział na tych mistrzostwach, nie umniejszając klasy ich zawodników, to tylko i wyłącznie błąd sędziego.

Największy sentyment czuję do reprezentacji Anglii, która od 66 czeka na ten upragniony puchar. Mam nadzieję, że teraz się uda, choć faworytami nie są. Boję się, że mistrzostwa zostaną zdominowane przez Brazylię i w meczach z ich udziałem będziemy obserwować jednostronność...
Dwight

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 20:43:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
He he, no ja tam nie wiem. Zawsze byłem za stosowaniem drastycznych rozwiązan, jeśli tylko opłaca się zaryzykować.
No nie będę tutaj dyskutował bo nie mam wiedzy na temat Argentyny, ale powtórze, jak czytałem kibiców podczas eliminacji to krew zalewała wszystkich. Tu też tak pisaliście. Zobaczymy co napiszecie po powołaniach.

Czy Maradona się uczy? Tego nie wiem. Wiem, że jest bufonem takim i ważniakiem i powoływał jakichś tam kopaczy z ligi krajowej. Wydaje mi się, że to ogromne ryzyko z nim na MŚ.

Wydaje mi się że kolega Wielki Fan ma racje , Diego pomału zaczyna przypominać trenera , fajnie ustawił zespół na Niemcy , całkiem całkiem na Urugwaj i myślę że na MŚ Argentyńczycy będą grali co najmniej tak dobrze jak przeciwko Niemcom.

Ta cała nagonka na Maradonę powiem szczerze że zaczyna mnie już wnerwiać , nieudane eliminacje nie były tylko jego winą , przypomnę że za kadencji Basile Argentyna też nie grała jakoś wspaniale.
Maradona na początku popełnił kilka błędów czego skutkami były porażki z Boliwią i Ekwadorem ale czego oczekiwać po trenerze który występował dopiero trzeci czy czwarty raz w swojej roli? widać że Diego poczynił wielki postęp i myśle że Argentyna nie ucierpi na tym że Maradona siedzi na ławce.
Powrót do góry
-Tobi-

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 20:46:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na mundialu zawsze co oczywiste przede wszystkim kibicuje reprezentacji Polski, a w dalszej kolejności zaciskam kciuki za Japonię oraz Chorwację. Ten turniej będzie dla mnie inny od ostatnich dwóch z tego powodu, iż jestem zmuszony kibicować tylko Japończykom, a w dodatku ich grupa jest na tyle trudna, że udział w turnieju mogą zakończyć już p0o 3 meczach czego bym nie chciał. Jako, że turniej odbywa się na kontynencie Afrykańskim to mam nadzieję na dobre wyniki drużyn z czarnego lądu zresztą od zawsze lubiłem afrykański futbol. Oczywiście akurat w fazie grupowej nie miałbym nic przeciwko by Kamerunowi powinęła się troszkę noga Wink
Powrót do góry
Piotrek23

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 21:18:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dwight napisał(a):
Ta cała nagonka na Maradonę powiem szczerze że zaczyna mnie już wnerwiać , nieudane eliminacje nie były tylko jego winą ,

O proszę, ciekawe stwierdzenie. No powiem Ci, że bardzo ciekawe. No nic, nie zmienia to faktu, że i tak nie będe kibicował...może nie Argentynie, ale na pewno nie Maradonie.

Ale bardzo jestem ciekawy jak wypadną Argentyńczycy. Koreańczycy wyjda na bank zmobilizowani i będa zapierdzielać jak motorki, Nigeria to Nigeria i wiadomo. Zresztą jej się chyba dobrze będzie grało z Argentyną. Grecy są bez szans raczej, ale te grupowe mecze już powinny być fajne i pełne walki.
Powrót do góry
Leszek

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Maj 01, 2010 13:10:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak zwykle będe kibicował Holendrom. Po efektownym acz niestety nie efektywnym Euro 2008 teraz czekam z jeszcze większymi nadziejami bo trzon obecnej generacji Oranjes jest obecnie w najlepszym wieku dla piłkarzy.

Jeżeli wygra Hiszpania albo Argentyna to też będe potrafił zaakceptować ten fakt, jednakże jak w każdy parzysty rok w Czerwcu/Lipcu moje serce będzie pomarańczowe.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Mila06

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Cze 25, 2010 20:17:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej ponieważ jestem dziewczyna i nie ma dość dobrej wiedzy na temat drużyn a przy okazji tych mistrzostw jakoś zaczęłam sie interesować wiec może Wy mi pomożecie:) chodzi mi konkretnie o Urugwaj i Korę Południową jak myślicie ktora z nich jest lepsza?
Powrót do góry
m

Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Cze 25, 2010 21:00:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

'Lepszość' to pojęcie względne. Według bukmacherów lepszy jest Urugwaj i to on ma większe szanse na wygraną w bezpośrednim meczu.
Powrót do góry
Wylogowana

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Cze 25, 2010 21:53:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak zwykle stawiam na Hiszpanię, potem Holendrów, a na końcu mojej aż 3-pozycyjnej listy są Niemcy Very Happy
W końcu nasi zachodni sąsiedzi dają nam też małą polską reprezentację na tym mundialu. Smile
Powrót do góry
goldberg21

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Cze 26, 2010 05:48:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wylogowana napisał(a):
Jak zwykle stawiam na Hiszpanię, potem Holendrów, a na końcu mojej aż 3-pozycyjnej listy są Niemcy Very Happy
W końcu nasi zachodni sąsiedzi dają nam też małą polską reprezentację na tym mundialu. Smile

Nie dają nam niczego a na pewno żadnej reprezentacji, raczej zabierają ...
m

Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Cze 27, 2010 10:31:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dwa pierwsze mecze 1/8 finału już za nami. Urugwaj pokonał Koreę Południową 2:1 po świetnym występie Luisa Suareza, który wreszcie wyszedł z cienia kolegi z ataku Forlana.

W drugim meczu niespodzianka, bo tak trzeba odbierać wygraną Ghany po dogrywce z USA.

Dziś hity: Niemcy - Anglia i Argentyna - Meksyk.
Powrót do góry
ABSOLUT
Ostrzeżenia : 2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Cze 30, 2010 10:48:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ze względu na to że nie mogłem napisać wcześniej komu będę kibicował czynię to teraz a więc miałem od początku 2 faworytów którzy niestety spotkają się ze sobą w 1/4 finału czyli ARGENTYNA i NIEMCY Mad szkoda bo jedna z tych drużyn odpadnie i nie zdobędzie miejsca na podium chociaż obydwie ekipy na to zasługują mimo wszystko chciałbym obejrzeć finał ARGENTYNA/NIEMCY-HISZPANIA Cool
substancja toksyczna

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Lip 01, 2010 00:54:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja jestem zadowolony z występu całej Ameryki. Szkoda mi najbardziej Meksyku, dobra ekipa i czekam na sukces USA, ale będzie trzeba to odłożyc na nastepne mistrzostwa. Świetnie Azja - Japonia i Korea, szkoda, że nie udało się wejść wyżej, bo było to w ich zasięgu.
Powrót do góry
mistrzu24

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pon Lip 05, 2010 15:11:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kibicuję Holendrom(od 22lat-Euro 88)więc każdy turniej to nadzieje że w końcu najbardziej zasłużona drużyna która nie zdobyła jeszcze Mistrzostwa Świata zdobędzie złoto.Narazie jest dobrze.Zobaczymy co dalej. Smile
Hup Holland Hup!
Powrót do góry
sidney1

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro Lip 21, 2010 10:16:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Holandia
za styl i sentyment do gry technicznej
Powrót do góry
R1222
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 17:11:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hiszpanii
Kamiq

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Sie 12, 2010 11:58:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kibicowałem Hiszpanii, bo dla mnie to druga Polska. Jakby odpadła Hiszpania bym kibicował Urugwajowi albo Holendrom. Urugwajowi za to, że mają Forlana, według mnie najlepszego zawodnika świata. Holendrom za Robbena i Snejdera.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PilkaNozna.pl Strona Główna -> Mistrzostwa Świata RPA 2010 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: