Forum PilkaNozna.pl Strona Główna
Największe piłkarskie forum w polskim internecie
Eto'o: Nie obawiam się nikogo we Włoszech
La Volpe nowym trenerem Kostaryki
Van der Vaart: Jesteśmy lepsi od Arsenalu
Selekcjoner reprezentacji Portugalii na bruku
7. kolejka 1. ligi - obsada sędziowska
"Młodym okiem": Puchar Tymbarku
Powrót Golańskiego do Korony
5.kolejka Ekstraklasy - obsada sędziowska
AKTUALNOŚCI PIŁKA W POLSCE LIGI ZAGRANICZNE
AC Milan
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 277, 278, 279 ... 320, 321, 322  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PilkaNozna.pl Strona Główna -> Piłka zagraniczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paweuu

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 09:28:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no z Bari mamy nawet duże szanse. Trzeba trzymać kciuki...

Zostańmy Idiotami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
fresz

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 09:34:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Coś pięknego 3/ 4 czasu podajemy piłkę ale jak zawsze nic z tego nie wynika. Oh Leo i jego myśl taktyczna. Dawać już teraz tego Spallettiego.
MarcinW
Ostrzeżenia : 2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 12:50:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Oh Leo i jego myśl taktyczna. Dawać już teraz tego Spallettiego.

Tu i sam Lippi by nie pomógł. Pewnym krokiem i podniesionym czołem zmierzacie w kierunku dolnych stref tabeli. Dziwić może jedynie taka aktywność co niektórych użytkowników. Jeszcze trochę i wszyscy będziecie kibicować Interowi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Slepy

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 13:01:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sam Lippi?
MarcinW
Ostrzeżenia : 2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 13:07:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Sam Lippi?

Nigdy się nie da wszystkich zadowolić. W miejsce Lippiego wpisz sobie Mourinho, Majewskiego czy kogo tam chcesz Smile
Powrót do góry
Madsen

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 13:08:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Tu i sam Lippi by nie pomógł.

Ale Capello jak najbardziej.
Powrót do góry
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 15:20:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z obecnym potencjałem kadrowym, to wątpię, czy i Capello by pomógł. Madsen, w tej kwestii zgadzamy się chyba, bo pisaliśmy już o tym w tym temacie - w Milanie zrobiło się w pewnym momencie zbyt cukierkowo, a Don Fabio to gwarancja rządów twardej ręki.

W zasadzie obejrzałem jakieś 35 minut meczu z Udinese, później wyłączyłem, bo miałem trochę pracy. Zarówno przeciwko Bologni, jak i na Stadio Friuli graliśmy futbolówką. W tym drugim meczu, we fragmencie, który widziałem, Rossoneri grali naprawdę niezły futbol. Piłka krążyła dość szybko, było dużo krótkich podań. Tylko, że brakowało tego ostatniego podania, brakowało przełamania obrony, zrywu. Milan gra jednostajnie. Nie mamy obecnie nikogo, kto potrafiłby wygrać większość pojedynków 1 na 1 i stworzyć przewagę, rozerwać defensywę. Kogoś, kto zrobi różnicę. Tym kimś był Kaka. Ronaldinho nie nadaje się do gry w piłkę w ogóle, zaś Seedorf też jest za słaby do gry jako trequartista. Trudno mieć pretensje do Leonardo, że wystawia Holendra na tej pozycji, bo w sumie nikogo lepszego nie ma. Ronniego? Di Gennaro? Ten drugi z resztą pauzuje z powodu urazu, ale i tak trudno oczekiwać, żeby ciągnął grę AC.

Druga sprawa. Popatrzmy np. na diament Chelsea (Essien - Ballack - Maluoda / Deco - Lampard), a nasz (Pirlo - Ambrosini - Gattuso / Flamini - Seedorf). The Blues mają pomocników idealnie wpasowujących się w ten schemat - łączących siłę fizyczną z dobrą techniką, potrafiących grać do przodu, ale też bronić. Jednym słowem: uniwersalnych. Nie odmawiam ambicji, czy też starań Ambrosiniemu, czy Flaminiemu, ale oni nie potrafią dać jakości w fazie ataku. W momencie, gdy nie mamy trequartisty z prawdziwego zdarzenia, zwyczajnie nie ma komu atakować. :) Gdy był Kaka (w formie!), to robił tę grę. Tylko teraz Zeed bez formy i co? Kto ma konstruować grę? Flamini? Ambro? Rino?
Segna per noi!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 17:52:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
Trudno mieć pretensje do Leonardo, że wystawia Holendra na tej pozycji, bo w sumie nikogo lepszego nie ma. Ronniego? Di Gennaro?

Leonardo widzi chyba Ronniego jako cofniętego napastnika (zmiennika dla Pato), co chyba jest na chwilę obecną opcją idealną.

fokus2 napisał(a):
Tylko teraz Zeed bez formy i co? Kto ma konstruować grę? Flamini? Ambro? Rino?

Celowo nie wymieniłeś Pirlo?
Fan Juve
Ostrzeżenia : 1

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 18:03:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madsen napisał(a):
Ale Capello jak najbardziej.

Capello nie zna się na piłce, tak powiedział Jose, a on się zna!

Co do tematu, to coś się wam nie wiedzie.
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 18:05:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fan Juve napisał(a):
Co do tematu, to coś się wam nie wiedzie.

Sam się nie wiedziesz.

Ale mu dojebałem, co?
Fan Juve

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 18:07:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ha ha, dobre, dobre.

Powiem więcej, takie sobie.
LeeBrown
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 18:15:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Milan jest bardzo slabiutki i musicie przywyknac do takich wynikow.
Moze mierzyc co najwyzej w 3 miejsce.
W sumie ma farta Ac Milan ze oprocz Juventusu i Interu nie ma druzyn z duzo lepszym skladem.
Powrót do góry
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 18:37:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Martinez napisał(a):
Leonardo widzi chyba Ronniego jako cofniętego napastnika (zmiennika dla Pato), co chyba jest na chwilę obecną opcją idealną.

Czy idealną, to nie bym polemizował. Bo idealną dla kogo? Dla samego Ronaldinho, czy dla klubu? Fakty są takie, że potrzebujemy gościa, który weźmie na siebie odpowiedzialność za grę Milanu. Seedorf prezentował się w porządku w dwóch ostatnich meczach, ale to jednak nie było to. Holender dalej może być częścią tej układanki, ale na pewno jest za słaby piłkarsko, by decydować o obliczu zespołu. Dinho - to już praktycznie pewne - także nie jest w stanie podołać temu zadaniu. Pozycja cofniętego napastnika, to raczej szukanie mu pozycji i próba wyciśnięcia czegoś z gościa, który kasuje pokaźną sumkę. Tym bardziej boli mnie to, że nie postarano się o Sneijdera. Wiadomo, że do graczy Blancos mieliśmy pierwszeństwo.

Z resztą ciekawy news zaserwowała nam pilkanozna.pl:
Cytat:
Corinthians Sao Paulo jest poważnie zainteresowany pozyskaniem Ronaldinho. Prezydent tego klubu, Andres Sanchez wybiera się właśnie do Europy, by obejrzeć i porozmawiać z zawodnikiem.

Jak donosi "Folha de Sao Paulo", Sanchez chce namówić swojego rodaka, by ten wrócił do Brazylii latem przyszłego roku, choć niewykluczone, że do transakcji mogłoby dojść zimą, gdyby "Ronnie'ego" przekonały argumenty o większych szansach na występ podczas mundialu w RPA.

Problemem dla Corinthians mogą się okazać wysokie wymagania finansowe reprezentanta Brazylii. Klub ten jest jednak najbogatszym w swoim kraju i z pewnością znajdzie pieniądze na sfinansowanie transferu gwiazdora z San Siro.

Nie wiem, na ile to prawda. Timao to faktycznie był jeden z najbogatszych zespołów w Brazylii, ale to było za czasów Media Sport Invest, kiedy to miała tam powstać "południowoamerykańska Chelsea". Z tego, co wiem, to oni wrócili do 1. ligi i mierzą w miejsce premiujące grą w Copa Libertadores. Plany ambitne, wygląda na to, że pieniądze też tam są. Z resztą w przypadku tego typu powrotów, często w operację angażuje się jakiś dodatkowy sponsor. Tak było np. w przypadku transferu Adriano do Flamengo.
Martinez napisał(a):
Celowo nie wymieniłeś Pirlo?

Pirlo mógłby mieć znaczący wpływ na postawę zespołu w ataku, gdyby grał wyżej. Tak naprawdę Andrea ogranicza się do rozdzielania piłek we wczesnej fazie ataku. Nie widzę go jednak na stałe grającego za napastnikami, bo brak mu przebojowości, dryblingu, dynamiki.
Segna per noi!
Powrót do góry
Madsen

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 19:46:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
Seedorf prezentował się w porządku w dwóch ostatnich meczach, ale to jednak nie było to. Holender dalej może być częścią tej układanki, ale na pewno jest za słaby piłkarsko,

Seedorf za słaby piłkarsko? Mocno krzywdząca opina.
Powrót do góry
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 19:59:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madsen napisał(a):
Seedorf za słaby piłkarsko? Mocno krzywdząca opina.

fokus2 napisał(a):
Seedorf prezentował się w porządku w dwóch ostatnich meczach, ale to jednak nie było to. Holender dalej może być częścią tej układanki, ale na pewno jest za słaby piłkarsko, by decydować o obliczu zespołu.

Wink
Segna per noi!
Powrót do góry
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 09:20:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fan Juve napisał(a):
Ha ha, dobre, dobre.

Powiem więcej, takie sobie.

Głupi jesteś.

Nie no, jadę z nim.

fokus2 napisał(a):
Czy idealną, to nie bym polemizował. Bo idealną dla kogo? Dla samego Ronaldinho, czy dla klubu?

fokus2 napisał(a):
Pozycja cofniętego napastnika, to raczej szukanie mu pozycji i próba wyciśnięcia czegoś z gościa, który kasuje pokaźną sumkę.

No to sam sobie odpowiedziałeś.

fokus2 napisał(a):
Holender dalej może być częścią tej układanki, ale na pewno jest za słaby piłkarsko, by decydować o obliczu zespołu.

Może nie ma charakteru lidera, ale za za słaby piłkarsko? Żeś dojebał.

fokus2 napisał(a):
Pirlo mógłby mieć znaczący wpływ na postawę zespołu w ataku, gdyby grał wyżej.

Ja pierdolę, co za bzdura. Twoim zdaniem trzeba poginać tuż za napastnikami żeby mieć istotny wpływ na grę drużyny? I Pirlo takiego wpływu nie ma?
matviej

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 11:33:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Martinez napisał(a):

Koleś słaby piłkarsko nie grałby tak genialnie jak niejednokrotnie Seedorf, ale umiejętności umiejętnościami, by je prezentować trzeba mieć co najmniej dobrą formę, ale on i tak na tle reszty wypada nieźle póki co.
Powrót do góry
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 15:31:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Martinez napisał(a):
No to sam sobie odpowiedziałeś.

No wiem, tylko chciałem tak to jakoś logicznie poprowadzić, żeby czytelnicy tego tematu zrozumieli tok myślowy. ;)
Martinez napisał(a):
Ja pierdolę, co za bzdura. Twoim zdaniem trzeba poginać tuż za napastnikami żeby mieć istotny wpływ na grę drużyny? I Pirlo takiego wpływu nie ma?

Nie, nie trzeba. A jaki Pirlo ma wpływ teraz? Praktycznie zerowy. Na dzień dzisiejszy Andrea jest statystą. Bierny w defensywie, w ataku ograniczający się do rzucania długich piłek. Potencjał Pirlo byłby wykorzystany w większym stopniu, gdyby grał wyżej.
Martinez napisał(a):

W sumie z tym charakterem to nie wiem sam. W szatni Zeed na pewno ma dużo do powiedzenia i jest jednym z bardziej znaczących zawodników w szatni Milanu. Seedorf według mnie na boisku nie bierze ciężaru gry na siebie. Brakuje mu dynamiki, szybkości, wytrzymałości. Brakuje mu takiej pewności, że jest w stanie się przebić przez obronę. W pojedynkach 1 na 1 bywa różnie, lecz często bywa tak, że Clarence po przejściu jednego przeciwnika podpala się i zagrywa niecelnie. No i chyba największy zarzut pod jego adresem: nie potrafi być stale pod grą. Zwyczajnie nie ten rozmiar kapelusza. Wiek jednak chyba robi swoje. Może określiłem to dość niefortunnie, ale teraz postarałem się uściślić, o co mi chodzi.
Segna per noi!
Powrót do góry
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 18:18:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
A jaki Pirlo ma wpływ teraz? Praktycznie zerowy.

To jest wina jego pozycji, czy też raczej słabej formy? Przypominam, jak Pirlo potrafił zagrać kilka lat temu.

fokus2 napisał(a):
Potencjał Pirlo byłby wykorzystany w większym stopniu, gdyby grał wyżej.

Bzdura. Pirlo grywał ofensywnego pomocnika na początku kariery i robił wówczas za zapchajdziurę. Dopiero Milan i pozycja "defensywnego rozgrywającego" zrobiła z niego gwiazdę. Która ma (a przynajmniej miała) olbrzymi wpływ na grę AC.

fokus2 napisał(a):
Brakuje mu takiej pewności, że jest w stanie się przebić przez obronę.

Pierwszy z brzegu przykład przeciwko temu nonsensowi - bramka z Bologną.

fokus2 napisał(a):
Zwyczajnie nie ten rozmiar kapelusza.

Nie bardzo rozumiem. Nie ten rozmiar kapelusza, czyli co? Seedorf jest zbyt słaby na Milan?
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 18:36:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Martinez napisał(a):
To jest wina jego pozycji, czy też raczej słabej formy? Przypominam, jak Pirlo potrafił zagrać kilka lat temu.

Doskonale pamiętam, jak Pirlo potrafił grać, ale - jak sam napisałeś - było to kilka lat temu.
Martinez napisał(a):
Bzdura. Pirlo grywał ofensywnego pomocnika na początku kariery i robił wówczas za zapchajdziurę. Dopiero Milan i pozycja "defensywnego rozgrywającego" zrobiła z niego gwiazdę. Która ma (a przynajmniej miała) olbrzymi wpływ na grę AC.

Martinez, z czym Ty mi tu wyjeżdżasz? Przecież ja to doskonale wiem. Tylko, że w obecnej sytuacji nie wyciśniemy więcej z Pirlo, trzymając go jako "cofniętego rozgrywającego". Przy obecnej dyspozycji przednich formacji, piłki od Andrei niezbyt zmieniają obraz gry. Nie uważasz, że więcej by dało przesunięcie Pirlo do przodu. I w efekcie mielibyśmy pomocnika, który potrafi pograć piłką, a do asekuracji można dać np. Ambrosiniego. Bo na dzień dzisiejszy mamy z tyłu gościa, który nie umie / nie chce mu się bronić, a z przodu gościa, który nie potrafi atakować. I przeszłość Pirlo nie ma tu nic do rzeczy. Owszem, kiedyś był zapchajdziurą, ale od tamtego czasu zgarnął parę tytułów, rozwinął się piłkarsko, dojrzał.
Martinez napisał(a):
Pierwszy z brzegu przykład przeciwko temu nonsensowi - bramka z Bologną.

A ile na jedną taką akcję przypada takich, o których Ci piszę? No i nie bardzo wiem, co chcesz mi udowodnić, wyrywając sobie wygodny fragmencik i się do niego odnosząc.
Martinez napisał(a):
Nie bardzo rozumiem. Nie ten rozmiar kapelusza, czyli co? Seedorf jest zbyt słaby na Milan?

Za słaby na grę jako trequartista. Nie mam np. nic przeciwko Seedorfowi w tercecie za trequartistą. A będąc szczegółowym, to w duecie, bo Pirlo gra między liniami.
Segna per noi!
Powrót do góry
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 19:31:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
A ile na jedną taką akcję przypada takich, o których Ci piszę? No i nie bardzo wiem, co chcesz mi udowodnić, wyrywając sobie wygodny fragmencik i się do niego odnosząc.

Manchester United, 3:0.

fokus2 napisał(a):
Za słaby na grę jako trequartista.

Ciekawe, bo parę ostatnich sezonów był na to wystarczająco dobry.
fokus2 napisał(a):
Tylko, że w obecnej sytuacji nie wyciśniemy więcej z Pirlo, trzymając go jako "cofniętego rozgrywającego".

A skąd myśl, że da nam więcej z przodu, skoro wcześniej grywając na tej pozycji robił, jak już wspomniałem, za zapchajdziurę?

fokus2 napisał(a):
I w efekcie mielibyśmy pomocnika, który potrafi pograć piłką, a do asekuracji można dać np. Ambrosiniego.

Ambrosini z Gattuso już to przecież robią. A Pirlo to nie jest defensywny pomocnik.

fokus2 napisał(a):
Bo na dzień dzisiejszy mamy z tyłu gościa, który nie umie / nie chce mu się bronić, a z przodu gościa, który nie potrafi atakować.

A Pirlo potrafi?

Kim jest Milos Krasic?
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 19:42:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Martinez napisał(a):
Manchester United, 3:0.

2 maja 2007 r. - 25 września 2009 r.
Martinez napisał(a):
Ciekawe, bo parę ostatnich sezonów był na to wystarczająco dobry.

Jakoś nie zauważyłem, żebyś był specjalnie zadowolony z jego postawy w ostatnich dwóch sezonach. :) Poza tym, najlepsze lata w Milanie Seedorf rozegrał w tym trójkącie zawieszonym pod trequartistą. Rui Costą, Kaką.
Martinez napisał(a):
A skąd myśl, że da nam więcej z przodu, skoro wcześniej grywając na tej pozycji robił, jak już wspomniałem, za zapchajdziurę?

Stąd, że np. w reprezentacji mając dużo więcej swobody, prezentuje się lepiej. Poza tym jest lepiej wyszkolony technicznie od Ambrosiniego i Gattuso, bardziej nadaje się do gry krótkimi podaniami, szybkich wymian na jeden kontakt.

Poza tym, czemu Pirlo nie mógłby grać wyżej? Bo x lat temu był zawodnikiem słabszym? Jeśli to jedyny argument, to... :)
Segna per noi!
Powrót do góry
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 20:07:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
Jakoś nie zauważyłem, żebyś był specjalnie zadowolony z jego postawy w ostatnich dwóch sezonach.

Jakoś zauważyłem, że zapominasz o sezonach, w których grając jako trequartista strzelał po 10 (?) bramek.

fokus2 napisał(a):
Poza tym, najlepsze lata w Milanie Seedorf rozegrał w tym trójkącie zawieszonym pod trequartistą. Rui Costą, Kaką.

Są głosy, że najlepsze mecze w AC rozegrał w 2007 r., wygrywając LM.

fokus2 napisał(a):
Poza tym, czemu Pirlo nie mógłby grać wyżej? Bo x lat temu był zawodnikiem słabszym?

Nie. Bo grając ofensywnego pomocnika robił to zdecydowanie gorzej, niż grając "defensywnego rozgrywającego".

fokus2 napisał(a):
Jeśli to jedyny argument, to... Smile

To akurat argument wymyślony przez ciebie. Nic zatem dziwnego, że się œmiejesz, bo jest tradycyjnie głupi. Postaraj się bardziej, nie rozmawiasz z Barrym, tu nikt się nie będzie lizał po fiutach rzucajšc fachowe "potrafi przyjšć, podać, strzelić".

fokus2 napisał(a):
2 maja 2007 r. - 25 wrzeœnia 2009 r.

Przed chwilš pisałem o meczu sprzed tygodnia. Pisałeœ, że to przykłšd wyrwany z komtekstu. Potem podałem mecz sprzed 2 lat, do tego z półfinału LM i też jest Ÿle. fokusik, bo za chwilę pomyœlę, że tracę na Ciebie czas.

Z innej beczki. Czy Leonardo jest œlepy/piedolnięty? Jak można trzymać na boisku tragicznego (delikatnie mówišc) Oddo, kiszšc na ławce œwietnego ponoć w meczu z Bolognš Abate? Czy Onyewu to naprawdę aż takie gówno, że nie potrafi wygryŸć ze składu Kaladze? A jeœli tak, to co za debil go œcišgał?
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 20:38:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylko, że rok 2007, a konkretniej sezon 2006/07, to były pojedyncze zrywy Seedorfa, jak i całej drużyny w meczach Champions League. Pamiętasz przecież, że ta drużyna była kompletnie rozbita. Cała jesień to dramat, później szaleńcza pogoń, która udała się głównie dzięki odciążeniu Cafu przez Oddo i pseudo - napastnika Gilardino przez Ronaldo, za 4. miejscem w lidze. Nie wciśniesz mi tu bajek, że tamte rozgrywki były udane w wykonaniu Seedorfa, który miał momenty. Jak cały Milan. ;)

Piszesz o jego sezonach, gdzie strzelał po dziesięć goli, jako trequartista. Clarence strzelał po siedem goli w sezonach 2006/07 i 2007/08. Nie wmówisz mi, że byłeś zadowolony z tych sezonów w wykonaniu Seedorfa. Przypominam Ci, że pierwszy z nich to sezon degrengolady w lidze, a drugi to konina do kwadratu (5. miejsce i kompromitacja z Arsenalem w Champions League). Do tego Seedorf faktycznie nie grał wówczas w tym środkowym tercecie, lecz nie grał też trequartisty w sensie stricte, bo takowego grał Kaka (słynna "choinka" Ancelottiego). ;)
Martinez napisał(a):
Nie. Bo grając ofensywnego pomocnika robił to zdecydowanie gorzej, niż grając "defensywnego rozgrywającego".

Tylko, że jest różnica między Pirlo z Brescii / Interu, a obecnym Pirlo, prawda? Zawodnik jest dużo bardziej doświadczony, dojrzały. Na dobrą sprawę od tamtego czasu wdarł się do światowego topu pomocników, wygrał dwa razy Champions League, przegrał Stambuł... Znasz osiągnięcia Andrei, więc nie chce mi się ich tu wyliczać. To jest zupełnie inny zawodnik, niż wtedy. W Squadra Azzurra jakoś nie jest zapchajdziurą, mimo tego, że wielokrotnie występował wyżej. Biorąc pod uwagę jego walory, Milan mógłby mieć z niego więcej pożytku, niż obecnie. I myślę, że to wyszłoby na dobre i samemu zawodnikowi i drużynie. Leonardo zakłada wymianę piłki, grę kombinacyjną. Chyba oczywiste, że Pirlo lepiej się w tym sprawdzi, niż Gattuso, czy Ambrosini. :)
Martinez napisał(a):
Przed chwilš pisałem o meczu sprzed tygodnia. Pisałe�, że to przykłšd wyrwany z komtekstu. Potem podałem mecz sprzed 2 lat, do tego z półfinału LM i też jest �le. fokusik, bo za chwilę pomy�lę, że tracę na Ciebie czas.

Oprócz meczu z Bologną - do którego odniosę się za chwilę - podajesz mi jako argument mecz sprzed dwóch lat. :) Z resztą nawet w tym spotkaniu Holender nie brał na siebie odpowiedzialności za grę. A takiego kogoś potrzebujemy. Skoro nie ma tego legendarnego już "433", to potrzebujemy kogoś na pozycję trequartisty.
Segna per noi!
Powrót do góry
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 21:09:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
Clarence strzelał po siedem goli w sezonach 2006/07 i 2007/08

W lidze?

fokus2 napisał(a):
Leonardo zakłada wymianę piłki, grę kombinacyjną. Chyba oczywiste, że Pirlo lepiej się w tym sprawdzi, niż Gattuso, czy Ambrosini. Smile

Leonardo niczego nowego nie wymyśla, bo Milan tak gra od lat, a więc zarówno wygrywając LM, jak i zajmując 5 miejsce w Serie A. To nie jest kwestia taktyki, to jest kwestia jej wykonawców.

fokus2 napisał(a):
Z resztą nawet w tym spotkaniu Holender nie brał na siebie odpowiedzialności za grę. A takiego kogoś potrzebujemy.

Co to jest "branie na siebie odpowiedzialności za grę"?

fokus2 napisał(a):
Skoro nie ma tego legendarnego już "433", to potrzebujemy kogoś na pozycję trequartisty.

To jest oczywiste. Wraca pytanie o Milosa Krasica.
chandleer

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 21:31:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Martinez napisał(a):
Wraca pytanie o Milosa Krasica.

Skrzydłowy CSKA.

Wysoki, silny fizycznie, odrobinę jak na moje mułowaty, przez co pewnego poziomu nie przeskoczy, obdarzony naprawdę sporą fantazją przy rozprowadzaniu akcji; jak na Milan, to jednak trochę zbyt mało, ale skoro brakuje wam skrzydłowych, to jest to z pewnością całkiem ciekawa opcja. Przypomina mi odrobinę Mario Stanica, ale jak mniemam, posiada od reprezentanta Chorwacji zdecydowanie większy potencjał. Znając realia panujące w Rosji, cena za tego piłkarza nie będzie adekwatna do klasy jaką prezentuje. Chyba, że mu się kontrakt kończy, ale tego już nie wiem.

Ferdynand Foch
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
matviej

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 21:49:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
Tylko, że rok 2007, a konkretniej sezon 2006/07, to były pojedyncze zrywy Seedorfa, jak i całej drużyny w meczach Champions League. Pamiętasz przecież, że ta drużyna była kompletnie rozbita. Cała jesień to dramat, później szaleńcza pogoń, która udała się głównie dzięki odciążeniu Cafu przez Oddo i pseudo - napastnika Gilardino przez Ronaldo, za 4. miejscem w lidze. Nie wciśniesz mi tu bajek, że tamte rozgrywki były udane w wykonaniu Seedorfa, który miał momenty. Jak cały Milan. Wink

nie nazwałbym 2-3 miesięcy momentami, Holender ostatnie 2-3 miesiące w sezonie 2006/2007 był po prostu w dobrej formie, a nawet wręcz w szczytowej, grał dobrze wtedy i w lidze i LM, natomiast Gilardino nie był chyba zmieniony przez Ronaldo, bo on właśnie zaczął coś grać gdy R9 się pojawił. Tworzyli duet, Włoch grał z przodu, Brazylijczyk trochę z tyłu i miał mu dogrywać.

fokus2 napisał(a):
Piszesz o jego sezonach, gdzie strzelał po dziesięć goli, jako trequartista. Clarence strzelał po siedem goli w sezonach 2006/07 i 2007/08. Nie wmówisz mi, że byłeś zadowolony z tych sezonów w wykonaniu Seedorfa.

Wiem że pytanie nie do mnie ale biorąc pod uwagę jego ostatnie 10-15 spotkań w sezonie 06/07 to byłem bardzo zadowolony, w sezonie 07/08 miewał mecze lepsze lub gorsze ale na tle reszty i tak był jednym z 2-3 najlepszych piłkarzy. Masz jego statystyki z tych sezonów: mecze(gole)(asysty)

06/07
Serie A, Liga Mistrzów, Puchar Włoch, Razem
Seedorf:32(7)(2) 14(3)(4) 5(0)(3) = 49(10)(9)

07/08
Serie A, LM, PW, Superpuchar Europy, Klubowe MŚ, Razem
Seedorf:32(7)(5) 7(2)(1) 0(0)(0) 1(0)(0) 2(1)(0) = 42(10)(6)
Powrót do góry
Fan Juve

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią Wrz 25, 2009 22:30:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Martinez napisał(a):
Głupi jesteś.

Nie no, jadę z nim.

Jedź dalej, ja wysiadam. Za ostro dla mnie. Pas.
Martinez napisał(a):
Czy Onyewu to naprawdę aż takie gówno, że nie potrafi wygryŸć ze składu Kaladze?

Że czarny to gówno?

Kaladze nikt na ławce nie posadzi. Nie za dwa swojaki w meczu z Italią.
Rossi1_9

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 10:50:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fan Juve napisał(a):

Very Happy Dawać Spallettiego już bo ten sezon będziemy mogli spisać na większe straty niż wszyscy oczekiwali.
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 10:50:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chandleer napisał(a):
Znając realia panujące w Rosji, cena za tego piłkarza nie będzie adekwatna do klasy jaką prezentuje.

15 baniek podobno. A co do reszty opisu - niech spierdala?

matviej napisał(a):
Masz jego statystyki z tych sezonów: mecze(gole)(asysty)

Więc pisałem, że 10 strzelił. Fokus jednak wiedział lepiej, bo se pewnie wikipedię otworzył.

Fan Juve napisał(a):
Jedź dalej, ja wysiadam. Za ostro dla mnie. Pas.

Dupa!

Fan Juve napisał(a):
Że czarny to gówno?

A nie?

Fan Juve napisał(a):

Widziałem i nic mnie nie zdziwiło. Wróć, dziwi mnie to, co te gruzy robią jeszcze w Milanie.
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 15:25:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Martinez napisał(a):
W lidze?

Martinez napisał(a):
Więc pisałem, że 10 strzelił. Fokus jednak wiedział lepiej, bo se pewnie wikipedię otworzył.

W lidze siedem. Ogółem dziesięć. Tylko, czy to coś zmienia w ocenie jego gry? :)
Martinez napisał(a):
Leonardo niczego nowego nie wymyśla, bo Milan tak gra od lat, a więc zarówno wygrywając LM, jak i zajmując 5 miejsce w Serie A. To nie jest kwestia taktyki, to jest kwestia jej wykonawców.

Mimo wszystko Leo zakładał szybszą grę piłką, niż miało to miejsce w ostatnich latach kadencji Ancelottiego, więcej ruchu bez piłki, pokazywania się do gry. Zawodnicy ponoć więcej trenują z piłką przy nodze. Kwestia wykonawców, owszem. Nie denerwują Cię te drewniane ataki Ambrosiniego, Flaminiego, Gattuso? Bo patrząc na grę Milanu, a grę takiej np. Chelsea, to jest różnica. Dużo moglibyśmy wg. mnie zyskać, gdybyśmy dali grać futbolówką tym, którzy to robić potrafią. Ambro prócz dobrej gry głową nie jest w stanie zbyt wiele zaoferować w grze do przodu. Flamini i Gattuso to też raczej nie są mistrzowie w tym elemencie gry. Wystawiając do gry dwójkę przecinaków, cofniętego Andreę dużo ryzykujemy, bo gdy trequartista nie jest w formie, nasza gra z przodu nie istnieje. Cały czas chodziło mi o to. No i o to, że Seedorf nie nadaje się do gry za napastnikami.
Martinez napisał(a):
Co to jest "branie na siebie odpowiedzialności za grę"?

Bycie cały czas pod grą, granie bez piłki, pokazywanie się do gry, szukanie akcji. Jeśli akcje nie zazębiają się, stworzenie sytuacji w pojedynkę. Zeed może i zdobył bramkę z Bologną w pojedynkę, chwała mu za to, ale na tak naprawdę, to on co mecz dużo pojedynków przegrywa.

A, no i Krasic nie rozwiązuje naszych kłopotów z trequartistą i nie bardzo wiem, po co nam on. Tym bardziej, że blisko wydaje się być Rafinha z Schalke 04. Wówczas boki obrony mamy obstawione; prawa: Abate i Rafinha, lewa: Zambrotta i Jankulovski / Antonini. Tylko Oddo się pozbyć. :)

Post Scriptum.
Cholera, Thiago Silva chyba wypadł na dłużej...
Segna per noi!
Powrót do góry
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 18:50:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
Tylko Oddo się pozbyć. Smile

Oddo to obecnie nasz podstawowy prawy obrońca chyba. Ja pierdolę, że też muszę na takie gówno patrzeć.
Madsen

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 19:15:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do Seedorfa. Długo musiałbym się zastanawiać nad jego brakami. Piłkarsko - klasa! Brak zdolności przywódczych? Też coś! W drużynach młodzieżowych zawsze był kapitanem. Czy to Ajaxu, czy reprezentacji Holandii. Uważam, że ciężej jest powiedzieć kilka cierpkich słów kolegom w wieku 16 lat, niż dorosłym facetom. Chociaż Clarence udowodnił wielokrotnie w seniorskiej piłce, że nie potrzebuje opaski kapitana by powiedzieć co myśli. Ja jakoś spokojnie mogę wyobrazić sobie Seedorfa grającego tuż za napastnikami, rozdzielającego piłki i próbującego strzałów z dystansu. Dzisiaj ponoć ma wyjść ustawienie z Huntelarem jako wysuniętym, Ronaldinho cofniętym i właśnie Seedorfem tuż za nimi.
Powrót do góry
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 19:20:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Oddo to jest porażka, faktycznie. Szczególnie, gdy gra do spółki z Markiem Jankulovskim. Martwi mnie tylko to, że Leonardo do spółki z Gallianim próbowali się go pozbyć w lecie, po czym teraz nasz headcoach foruje go kosztem Luki Antoniniego i Ignazio Abate.

"La Gazzetta dello Sport" przewiduje następującą XI na jutrzejszą potyczkę z Bari:

Marco Storari
Ignazio Abate - Sandro Nesta - Kakha Kaładze - Marek Jankulovski
Gennaro Gattuso - Andrea Pirlo - Massimo Ambrosini
Ronaldinho
Alexandre Pato - Klas Jan Huntelaar

Post Scriptum.
Gazzetta sugeruje, że w jutrzejszym spotkaniu Parma - Cagliari Calcio ponownie od pierwszych minut w składzie Crociatich wybiegnie Alberto Paloschi.
Segna per noi!
Powrót do góry
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 19:24:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
"La Gazzetta dello Sport" przewiduje następującą XI na jutrzejszą potyczkę z Bari:

Marco Storari
Ignazio Abate - Sandro Nesta - Kakha Kaładze - Marek Jankulovski
Gennaro Gattuso - Andrea Pirlo - Massimo Ambrosini
Ronaldinho
Alexandre Pato - Klas Jan Huntelaar

Wielce prawdopodobne. Ja na bym jednak zamienił Ambrosiniego lub Gattuso na Seedorfa albo posadził Pato na ławkę a na jego pozycji wypuścił Ronniego, z Seedorfem za plecami.

Ps. Ten Onyewu musi być rzeczywiście gówniany.

Madsen napisał(a):
Dzisiaj ponoć ma wyjść ustawienie z Huntelarem jako wysuniętym, Ronaldinho cofniętym i właśnie Seedorfem tuż za nimi.

No właśnie.
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 19:30:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W środku tygodnia mamy mecz w Champions League, więc na tę konfrontację pewnie szykowany jest Zeed. ;)
Segna per noi!
Powrót do góry
matviej

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 19:50:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fokus2 napisał(a):
W lidze siedem. Ogółem dziesięć. Tylko, czy to coś zmienia w ocenie jego gry? Smile

A nie zmienia? chyba żartujesz. Gol z Bayernem i Manchesterem czegoś nie zmienia? odważna teza jak dla mnie. Tak w ogóle już nawet nie biorąc pod uwagę tak ważnych goli to ogólnie lepiej mieć 10 goli niż 7, tak sądzę.
Powrót do góry
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 20:10:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chodziło mi raczej o to, że, czy ktoś strzela siedem, czy dziesięć goli, to nie zmienia zbytnio jego oceny w kontekście postawy na boisku. ;)
Segna per noi!
Powrót do góry
Martinez
Obecnie zbanowany

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 20:28:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nawet gdy te bramki strzelane są w znakomicie rozegranych meczach LM?
fokus2

Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 20:30:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uważasz, że przebłyski zacierają ogólnie słabiutkie wrażenie? Nie pamiętam, żebyś specjalnie rozgrzeszał w zeszłym sezonie dreptanie Holendra, gdy ten zdobył gola. Raczej wściekałeś się na Ancelottiego, że używa tej bramki jako argument do gry Seedorfem w następnym meczu. ;>
Segna per noi!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PilkaNozna.pl Strona Główna -> Piłka zagraniczna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 277, 278, 279 ... 320, 321, 322  Następny
Strona 278 z 322

Skocz do: